19 oktober 2005

Lepa prihodnost

Danes sem na Siolovi strani prebral tole in na brumčevem blogu tole

Če slučajno ne znate brati med vrsticami (oziroma kar vrstic samih) to pomeni manj davkov za podjetja, več davkov za nas navadne ljudi. Najbolj hecna so opravičila, ki jih dajejo. Glede povečanega BDP-ja za katerega UPAJO, da ga bodo podjetja vlagala v razvoj: "Nihče ne more zagotoviti, da bodo podjetja dejansko vlagala v raziskave in razvoj ter nova delovna mesta, lahko bi tudi večala dobiček. Vendar bo v tem primeru država z davkom od dohodka pravnih oseb skušala ta sredstva dobiti nazaj (...)"
Hm, poglejmo kaj ne štima v tem navedku. V redu, denar bodo z davki dobili nazaj. Kaj pa delovna mesta, bodo uvedli davek na nizko število zaposlenih? Ali jih bodo zaposlili in plačali z denarjem od tistega davka, ki ga bodo dobili nazaj. Najbrž kot pometače pred njihovim pragom.

Glede sodelovanja delavcev pri dobički pa "predlagajo, da bi udeležba delavcev na dobičku obstajala kot možnost za tista podjetja, ki si to lahko privoščijo, bi pa temeljila na prostovoljni bazi in ne bi bila obvezna."
Aha, sedaj sem pomirjen. Pošten delavec, kot bom, se bom lahko zanesel na poštenost delodajalca. Prepričan sem, da mi bo z veseljem odstopil tistih nekaj goldinarjev, ki mu jih bo od dobička preveč hodilo.

To, skupaj brumčevimi novicami o študentih, ki jih ne bom ponavljal, lahko pomeni samo eno: naslednja postaja Amerika. S polno paro naprej!

1 Komentarji:

At 7:35 pop., Anonymous Anonimni je dejal/a...

Vrta se podpišem in kličem:
"Vrta for president!" :-)

 

Objavite komentar

<< Domov